Topp 10 butiker med upplevelser.
Flera specialiserade plattformar erbjuder unika och minnesvärda upplevelser för olika intressen och tillfällen. Här är en beskrivning av tio ledande svenska butiker som fokuserar på att sälja upplevelser.


1. Upplevelse.com

Upplevelse.com är en butik som säljer upplevelser inom flera olika kategorier, såsom sport, äventyr, gastronomi och avkoppling. Deras webbplats är lättnavigerad och erbjuder detaljerad information om varje upplevelse, vilket gör det enkelt för kunder att hitta precis vad de letar efter.
–> Besök Upplevelse

2. Happy-day

Happy-day är en butik som erbjuder upplevelser för alla smaker, från lugna och avslappnande aktiviteter till spännande äventyr. Deras utbud inkluderar allt från fisketurer och matlagningskurser till sportevenemang och kulturupplevelser. Happy-day är känt för sitt breda utbud och goda kundservice.
–> Besök Happy-Day

3. Live it

Live it är en av de mest populära butikerna för upplevelser i Sverige. De erbjuder ett brett utbud av upplevelser, från adrenalinfyllda äventyr som fallskärmshoppning och racerbilsåkning till lugnare aktiviteter som spa-dagar och matlagningskurser. Live it har en användarvänlig webbplats där kunder enkelt kan söka efter och boka upplevelser.
–> Besök Live it

4.Smartbox
Smartbox erbjuder upplevelseboxar som kan användas till en mängd olika aktiviteter och äventyr. Varje box innehåller ett presentkort som kan lösas in mot en specifik upplevelse inom en viss kategori, vilket ger mottagaren flexibilitet att välja när och hur de vill njuta av sin upplevelse. Smartbox är populärt för sina vackra förpackningar och breda utbud.
–> Besök Smartbox

5. Box Experience
Box Experience erbjuder en rad olika upplevelser, med fokus på att ge kunderna unika och minnesvärda upplevelser. Deras sortiment inkluderar allt från actionfyllda aktiviteter till kultur- och matupplevelser. Box Experience är också populärt för sina presentboxar, som gör det enkelt att ge bort en oförglömlig upplevelse.

6. Golden Moments
Golden Moments specialiserar sig på lyxiga och unika upplevelser. Deras utbud inkluderar flyg med luftballong, gourmetmiddagar på exklusiva restauranger, och adrenalinfyllda aktiviteter som bungyjump och rallykörning. Golden Moments fokuserar på att erbjuda högkvalitativa och minnesvärda upplevelser.

7. Memento Event
Memento Event erbjuder en mängd olika upplevelser, inklusive mat- och dryckesprovningar, spa-behandlingar och äventyrsaktiviteter. Deras plattform är användarvänlig och ger detaljerad information om varje upplevelse, vilket gör det enkelt för kunder att boka och planera sina aktiviteter.

8. Greatdays
Greatdays är en annan stor aktör inom upplevelsepresentmarknaden. De erbjuder ett omfattande utbud av upplevelser, inklusive gourmetmiddagar, vinprovningar, helikopterturer och escape rooms. Greatdays är kända för sina kvalitativa och välorganiserade upplevelser, vilket gör dem till ett populärt val för gåvor och personliga nöjen.

9. Dagsmeja
Dagsmeja fokuserar på att erbjuda hållbara och naturnära upplevelser. Deras utbud inkluderar allt från vandringar och kajakpaddling till ekologiska matupplevelser och mindfulness-retreats. Dagsmeja är populärt bland kunder som söker genuina och miljövänliga upplevelser.

10. Önskelista
Önskelista är en plattform som erbjuder ett brett utbud av upplevelser för alla typer av tillfällen. De har ett stort sortiment av aktiviteter, från kulturella utflykter och gourmetupplevelser till spännande äventyr och sportaktiviteter. Önskelista är känt för sina flexibla presentkort och användarvänliga bokningssystem.


Dessa butiker har specialiserat sig på att erbjuda upplevelser som presenter och nöjen, med fokus på kvalitet, användarvänlighet och minnesvärda upplevelser. Med sina breda utbud och dedikerade kundservice har de blivit populära val för konsumenter som söker unika och minnesvärda upplevelser online.

Presentkort på olika provningar är en utmärkt gåva för dem som älskar att utforska nya smaker och upplevelser. Vinprovningar är särskilt populära, där mottagaren kan lära sig om olika druvsorter, vinregioner och hur man matchar vin med mat. Dessa provningar leds ofta av kunniga sommelierer som erbjuder både utbildning och nöje.

Ölprovningar är ett annat fantastiskt alternativ, speciellt för ölentusiaster. Under en ölprovning får deltagarna smaka på olika typer av öl, från ljusa lagers till mörka stouts, och lära sig om bryggningsprocessen och de olika smakerna som varje öl kan erbjuda.

För den som älskar starkare drycker kan en whiskey- eller romprovning vara en perfekt gåva. Här får mottagaren möjlighet att smaka på exklusiva sorter, förstå skillnaderna mellan olika destilleringsmetoder och njuta av de komplexa smakerna som dessa drycker erbjuder.

Matprovningar, såsom chokladprovning eller ostprovning, är också mycket uppskattade. Chokladprovningar kan inkludera en resa genom olika kakaobönor och deras unika smaker, medan ostprovningar ofta bjuder på en palett av både lokala och internationella ostar tillsammans med lämpliga tillbehör.

Te- och kaffeprovningar erbjuder en djupdykning i världens mest älskade varma drycker. Deltagarna får smaka på olika sorter, från exklusiva japanska teer till specialkaffe från små rosterier, och lära sig om odling, skörd och bryggning.

Provningar som present är en upplevelse som bjuder på både njutning och kunskap, vilket gör dem till en oförglömlig gåva.

Att köpa upplevelser i present är en trend som har vuxit i popularitet, och det finns goda skäl till varför denna typ av gåva är så uppskattad. Upplevelser kan skapa minnen, stärka relationer, och ge mer långvarig glädje än materiella gåvor.

Varför ska jag köpa upplevelser i present?

Skapande av Oförglömliga Minnen
Upplevelser har en unik förmåga att skapa varaktiga minnen. När du ger någon en upplevelse, ger du dem inte bara ett ögonblick av glädje utan också en minne att återvända till. Oavsett om det handlar om en spännande äventyrsaktivitet, en avkopplande spa-dag, eller en kulturell upplevelse som att se en teaterföreställning, blir dessa minnen en del av personens livshistoria.

Stärkning av Relationer
Upplevelser kan också fungera som ett kraftfullt verktyg för att stärka relationer. Att delta i en gemensam aktivitet, vare sig det är en resa, en matlagningskurs eller en konsert, ger en chans att spendera kvalitativ tid tillsammans. Detta kan fördjupa vänskapsband, stärka familjerelationer eller bygga romantiska minnen. Delade upplevelser kan skapa en känsla av samhörighet och förståelse som är svår att uppnå genom materiella gåvor.

Personlig Tillfredsställelse
Att ge en upplevelse kan vara mycket mer personligt än att ge en fysisk present. Genom att välja en upplevelse som är skräddarsydd för mottagarens intressen och passioner, visar du att du verkligen känner och värdesätter dem. Detta kan vara allt från en vinprovning för vinälskaren, en konstkurs för den kreativa, eller en adrenalinfylld fallskärmshoppning för den äventyrliga.

Hållbarhet och Minimalism
I en tid där många strävar efter att minska sin konsumtion och leva mer hållbart, är upplevelser ett utmärkt alternativ till materiella gåvor. De genererar mindre avfall och bidrar inte till överflödig konsumtion. För dem som föredrar en minimalistisk livsstil, är upplevelser det perfekta sättet att njuta av livets goda utan att samla på sig saker.

Emotionella Fördelar
Upplevelser kan ha en positiv inverkan på en persons välmående. De kan bidra till att minska stress, öka lycka och tillfredsställelse. En studie publicerad i “Journal of Experimental Social Psychology” visar att människor som investerar i upplevelser är lyckligare än de som investerar i materiella saker. Upplevelser bidrar till en känsla av levande och engagemang, vilket kan ha långvariga positiva effekter på mental hälsa.

Unika och Överraskande
Upplevelser kan vara unika och överraskande på ett sätt som materiella gåvor ofta inte är. De ger mottagaren något att se fram emot och kan bryta rutinen i vardagen. Oavsett om det är en weekendresa, en spännande kurs, eller en middag på en fin restaurang, kan en upplevelse vara en välkommen och oväntad glädje.

Upplevelser erbjuder en rad fördelar som går långt utöver det materiella. De skapar oförglömliga minnen, stärker relationer, och ger personlig tillfredsställelse. De är hållbara, bidrar till välmående och erbjuder unika och överraskande upplevelser. Att ge en upplevelse i present är en meningsfull och berikande gest som kan ha en djupgående positiv inverkan på mottagarens liv.