Att köpa böcker online har blivit allt mer populärt i Sverige, och det finns många e-handelsbutiker som erbjuder ett brett sortiment av böcker inom olika genrer. Här hittar du e-handelsbutiker där man kan köpa böcker online i Sverige:

1. Adlibris
Adlibris är en av de största och mest populära bokhandlarna online i Sverige. De erbjuder ett omfattande sortiment av böcker inom alla tänkbara genrer, inklusive skönlitteratur, facklitteratur, barnböcker och kurslitteratur. Adlibris är känt för sina konkurrenskraftiga priser, snabba leveranser och ofta återkommande kampanjer.

2. Bokus
Bokus är en annan stor aktör på den svenska bokmarknaden. Deras webbshop erbjuder ett brett urval av böcker på svenska och andra språk. Bokus är särskilt populär för sina många kampanjer och rabattkoder, vilket gör det lätt att hitta bra erbjudanden. De erbjuder även kurslitteratur och digitala böcker.

3. Akademibokhandeln
Akademibokhandeln är Sveriges största bokhandelskedja och har en stark närvaro både online och med fysiska butiker. Deras webbshop erbjuder ett brett sortiment av böcker inom alla genrer samt kontorsmaterial och presentartiklar. Medlemmar i deras kundklubb får ofta extra rabatter och förmåner.

4. CDON
CDON är en stor nordisk e-handelsplattform som säljer ett brett sortiment av produkter, inklusive böcker. De erbjuder både svenska och internationella titlar och har ofta kampanjer och rabatter. CDON är känt för sin snabba leverans och goda kundservice.

5. BookOutlet
BookOutlet är en e-handelsbutik som specialiserar sig på att sälja böcker till kraftigt rabatterade priser. De erbjuder ett varierat utbud av nya och begagnade böcker inom många genrer. BookOutlet är perfekt för bokälskare som vill fylla sina hyllor utan att tömma plånboken.

6. Bokbörsen
Bokbörsen är en online marknadsplats där privatpersoner och företag kan köpa och sälja nya och begagnade böcker. De har ett mycket brett sortiment och erbjuder böcker inom alla genrer. Bokbörsen är särskilt populär bland samlare och de som letar efter äldre eller svåråtkomliga titlar.

7. Nextory
Nextory är en digital boktjänst som erbjuder e-böcker och ljudböcker via prenumeration. Genom deras app kan man läsa eller lyssna på tusentals titlar på svenska och andra språk. Nextory är perfekt för dem som föredrar att konsumera böcker digitalt och vill ha tillgång till ett stort bibliotek för en fast månadsavgift.

8. Storytel
Storytel är en annan populär prenumerationstjänst för e-böcker och ljudböcker. Deras omfattande bibliotek inkluderar både svenska och internationella titlar, och man kan läsa eller lyssna på böcker via deras användarvänliga app. Storytel erbjuder även exklusivt innehåll som inte finns någon annanstans.

9. Libris
Libris är en svensk nätbokhandel som erbjuder ett brett sortiment av böcker inom många genrer. De har ett starkt fokus på kristen litteratur och erbjuder även biblar och teologiska verk. Förutom sitt specialfokus har de även ett bra utbud av allmän skönlitteratur och facklitteratur.

10. Bookis
Bookis är en ny och innovativ plattform där man kan köpa och sälja både nya och begagnade böcker. Bookis gör det enkelt att hitta böcker till bra priser och att sälja vidare böcker man inte längre behöver. De erbjuder ett stort utbud av titlar och en smidig användarupplevelse.


Dessa e-handelsbutiker och plattformar representerar det bästa inom bokshopping online i Sverige. De erbjuder något för alla behov och intressen, oavsett om man letar efter den senaste bästsäljaren, kurslitteratur eller äldre, svåråtkomliga titlar. Kvalitet, variation och användarvänlighet är nyckelfaktorer som dessa butiker satsar på för att ge en bra shoppingupplevelse.