Att välja den bästa djurförsäkringen kan vara en utmaning med så många alternativ på marknaden. Här är en översikt över djurförsäkringarna i Sverige.

1. Lassie
Lassie har rankats högst av Konsumenternas Försäkringsbyrå och erbjuder omfattande försäkringsskydd med en självriskperiod på 365 dagar. De har inga ålders- eller rasbegränsningar och erbjuder flexibla självriskalternativ. Maximal ersättning är upp till 150 000 kr per år, vilket gör Lassie till ett populärt val för hundägare​.

2. Agria
Agria, en av de mest välkända aktörerna på marknaden, erbjuder försäkringar för både hundar och katter. Deras försäkringar inkluderar hög maximal ersättning (upp till 150 000 kr) och många tilläggsförsäkringar som medicin och rehabilitering. Agria är känd för sin höga kundnöjdhet och har funnits länge i branschen​.

3. Hedvig
Hedvig är känd för sin moderna och användarvänliga plattform. De erbjuder konkurrenskraftiga priser och bra villkor med en självriskperiod på 365 dagar. Hedvig har en maximal ersättning på 160 000 kr per år och ingen bindningstid, vilket gör den till ett flexibelt alternativ​.

4. Moderna Försäkringar
Moderna erbjuder djurförsäkringar med en bra balans mellan pris och täckning. De inkluderar MR och CT-undersökningar, vilket är viktigt för avancerade veterinärvårdsbehov. De har olika paket beroende på behov och budget, med en hög maximal ersättning​.

5. Svedea
Svedea är ett annat populärt val, känt för sin höga kundservice och flexibla försäkringsalternativ. Deras försäkringar täcker en bred mängd skador och sjukdomar och erbjuder tillgång till digital veterinärvård. De har också olika självriskalternativ och en hög maxersättning​.

6. ICA Försäkringar
ICA Försäkringar erbjuder prisvärda alternativ med bra täckning. Deras försäkringar inkluderar många tillägg som medicin och rehabilitering och de har hög kundnöjdhet. De erbjuder också rabatter för kunder som köper fler försäkringar hos ICA​.

7. If Skadeförsäkring
If erbjuder omfattande försäkringar för både hundar och katter, inklusive täckning för medicinska kostnader och rehabilitering. De har flexibla självriskalternativ och en hög maximal ersättning, vilket gör dem till ett stabilt val​.

8. Folksam
Folksam är kända för sina bra villkor och kundservice. De erbjuder djurförsäkringar med täckning för medicin och rehabilitering samt digital veterinärvård. De har också olika paket beroende på behov och budget​.

9. Dina Försäkringar
Dina Försäkringar erbjuder flexibla och prisvärda försäkringar med bra täckning för både vanliga och ovanliga skador och sjukdomar. De erbjuder också digital veterinärvård och rabatter för fler djur.

10. Sveland Djurförsäkringar
Sveland erbjuder specialiserade försäkringar för olika djur, inklusive hästar. De har många tilläggsförsäkringar och hög kundnöjdhet. Deras försäkringar täcker en bred mängd skador och sjukdomar och inkluderar digital veterinärvård.

Att välja rätt djurförsäkring beror på dina specifika behov och budget. Det är alltid bäst att jämföra olika alternativ noggrant och överväga vad som är viktigast för dig och ditt husdjur.