Här hittar du TV-streamingtjänster i Sverige.

1. Allente

Allente är en relativt ny aktör som bildades genom en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Tjänsten erbjuder ett omfattande utbud av TV-kanaler, filmer, serier och sportevenemang. Allente kombinerar traditionell TV med moderna streamingalternativ, vilket gör att användare kan se live-TV samt strömma innehåll på begäran. Sportpaketen är särskilt populära, med sändningar från de största ligorna och turneringarna.
–> Besök Allente

2. Viaplay

Viaplay är en svensk streamingtjänst som ägs av Nordic Entertainment Group. Tjänsten erbjuder ett brett utbud av filmer, serier, sportevenemang och barnprogram. Viaplay är särskilt känt för sin sportsändningar, inklusive fotboll från Premier League, NHL och Formel 1. Dessutom har Viaplay många nordiska originalproduktioner och internationella serier.
–> Besök Viaplay

3. Netflix
Netflix är den mest populära streamingtjänsten globalt och även i Sverige. Den erbjuder ett brett utbud av filmer, TV-serier, dokumentärer och originalproduktioner. Netflix är känt för sina högkvalitativa originalserier som “Stranger Things”, “The Crown” och “House of Cards”. Användargränssnittet är användarvänligt och tjänsten erbjuder olika abonnemangsnivåer beroende på antalet samtidiga strömmar och videokvalitet.

4. C More
C More är en svensk streamingtjänst som erbjuder filmer, serier, sport och barnprogram. Tjänsten är särskilt stark inom nordiska produktioner och sport, inklusive svenska fotbollsligan Allsvenskan. C More har också ett omfattande utbud av internationella serier och filmer samt livesändningar av sportevenemang.

5. Max
Max, tidigare HBO Nordic, erbjuder ett omfattande bibliotek av populära serier som “Game of Thrones”, “Westworld” och “Succession”. Tjänsten inkluderar även filmer och dokumentärer från Warner Bros. och DC Comics. HBO Max är känt för sin höga produktionskvalitet och starka utbud av drama- och fantasyserier.

6. Disney+
Disney+ är en streamingtjänst som fokuserar på innehåll från Disney, Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographic. Den erbjuder ett stort utbud av filmer och serier för hela familjen. Populära titlar inkluderar “The Mandalorian”, “WandaVision” och klassiska Disney-filmer. Disney+ har snabbt blivit en favorit bland barnfamiljer.

7. Amazon Prime Video
Amazon Prime Video är en del av Amazon Prime-medlemskapet och erbjuder ett brett urval av filmer, TV-serier och originalproduktioner. Tjänsten inkluderar populära serier som “The Boys”, “The Marvelous Mrs. Maisel” och “Jack Ryan”. Prime Video erbjuder också möjligheten att hyra eller köpa filmer och serier som inte ingår i prenumerationen.

8. SVT Play
SVT Play är Sveriges Televisions streamingtjänst som erbjuder ett brett utbud av svenska och internationella program, inklusive nyheter, dokumentärer, barnprogram och dramaserier. Tjänsten är gratis och finansieras genom TV-licensen. SVT Play är populär för sitt omfattande arkiv av svenska program och dokumentärer.

9. Apple TV+
Apple TV+ är Apples egen streamingtjänst som erbjuder originalinnehåll i form av filmer, serier och dokumentärer. Tjänsten har lanserat populära serier som “The Morning Show”, “Ted Lasso” och “For All Mankind”. Apple TV+ fokuserar på högkvalitativt innehåll med kända skådespelare och regissörer.

10. Paramount+
Paramount+ erbjuder ett brett utbud av filmer, serier och originalproduktioner från Paramount Pictures, CBS, MTV och Nickelodeon. Tjänsten inkluderar populära serier som “Star Trek: Picard”, “The Good Fight” och “SpongeBob SquarePants”. Paramount+ erbjuder också nya filmer kort efter deras biopremiärer.


Dessa tjänster representerar en mångfald av innehåll och specialiseringar, vilket gör att det finns något för alla smaker och intressen på den svenska marknaden för streamingtjänster.