Att lyssna på ljudböcker har blivit allt mer populärt i Sverige, och det finns många plattformar och tjänster som erbjuder ett brett utbud av ljudböcker att köpa eller streama. Här hittar du butiker och tjänster där man kan köpa eller streama ljudböcker online i Sverige:

1. Storytel
Storytel är en av de mest kända och populära ljudbokstjänsterna i Sverige. Med ett stort bibliotek av svenska och internationella titlar, inklusive exklusivt innehåll, är Storytel ett utmärkt val för ljudboksälskare. Tjänsten erbjuder en användarvänlig app där man kan streama eller ladda ner ljudböcker för offline-lyssning.

2. Nextory
Nextory är en annan populär prenumerationstjänst som erbjuder ett stort utbud av ljudböcker och e-böcker. Med Nextory kan man lyssna på ljudböcker via deras app, och tjänsten erbjuder olika abonnemangsnivåer beroende på hur mycket man lyssnar. De har ett brett utbud av titlar inom många genrer.

3. BookBeat
BookBeat är en tjänst från Bonnier som erbjuder tillgång till ett stort bibliotek av ljudböcker och e-böcker. Med BookBeat kan man streama eller ladda ner böcker för offline-lyssning. Tjänsten erbjuder flera olika abonnemangsnivåer och är känd för sitt användarvänliga gränssnitt.

4. Audible
Audible, som ägs av Amazon, är en av de största internationella tjänsterna för ljudböcker. Audible erbjuder ett omfattande utbud av titlar på flera språk, inklusive svenska. Med ett abonnemang får man en kredit per månad att använda på valfri ljudbok samt rabatter på ytterligare köp. Audible-appen är känd för sin höga kvalitet och användarvänlighet.

5. Bokus Play
Bokus Play är en prenumerationstjänst från Bokus som erbjuder tillgång till ett stort bibliotek av ljudböcker. Med Bokus Play kan man lyssna på ljudböcker via deras app och välja mellan olika abonnemangsnivåer. Tjänsten är känd för sina konkurrenskraftiga priser och regelbundna kampanjer.

6. Spotify
Spotify, den populära musikstreamingtjänsten, erbjuder också ett urval av ljudböcker. Även om deras bibliotek inte är lika omfattande som dedikerade ljudbokstjänster, är det ett bekvämt alternativ för dem som redan använder Spotify för musik. Ljudböcker på Spotify kan hittas genom att söka efter specifika titlar eller författare.

7. Google Play Böcker
Google Play Böcker erbjuder ett stort utbud av ljudböcker att köpa och ladda ner. Med Google Play Böcker kan man lyssna på ljudböcker på flera olika enheter, inklusive smartphones och surfplattor. Tjänsten är integrerad med Google-kontot, vilket gör det enkelt att hantera sina köp och bibliotek.

8. Apple Books
Apple Books erbjuder ett omfattande utbud av ljudböcker att köpa och ladda ner. Tjänsten är integrerad med Apple-enheter och gör det enkelt att lyssna på ljudböcker via iPhone, iPad eller Mac. Apple Books har ett användarvänligt gränssnitt och erbjuder regelbundet kampanjer på populära titlar.

9. Libris
Libris är en svensk nätbokhandel som även erbjuder ljudböcker. De har ett brett utbud av titlar inom många genrer, och ljudböckerna kan köpas och laddas ner för att lyssna på olika enheter. Libris är känt för sitt starka fokus på kristen litteratur men erbjuder även allmän skönlitteratur och facklitteratur.

10. Scribd
Scribd är en prenumerationstjänst som erbjuder obegränsad tillgång till ett stort bibliotek av ljudböcker, e-böcker, dokument och mer. Med Scribd kan man lyssna på ljudböcker på flera olika enheter och dra nytta av ett brett utbud av innehåll från både svenska och internationella förlag. Scribd är särskilt populärt för sitt prisvärda abonnemang och stora utbud.


Dessa plattformar och tjänster erbjuder ett brett spektrum av ljudböcker för alla intressen och preferenser. Oavsett om man föredrar att köpa enskilda titlar eller prenumerera på en tjänst med obegränsad tillgång, finns det många alternativ att välja mellan i Sverige. Kvalitet, variation och användarvänlighet är nyckelfaktorer som dessa tjänster satsar på för att ge en optimal lyssnarupplevelse.